Ali izdelati spletno stran sam ali to delo prepustiti strokovnjaku?

Zagotovo ste že kdaj naleteli na kakšno spletno stran, kateri se je videlo, da je narejena slabo in neučinkovito zasnovana. Priznajmo si: takšnih strani je na spletu pravzaprav veliko. Nekatere so popolnoma skregane z vsako logiko enostavnega funkcioniranja, saj uporabnik na njih med nametanimi ali po različnih podstraneh in povezavah skritimi podatki ne najde ničesar, saj se na strani enostavno ne znajde. Spet druge spletne strani so videti kot iz prejšnjega stoletja, popolnoma neestetske in neprivlačne na pogled. Tretje uporabljajo zastarelo tehnologijo, četrte niso prilagojene mobilnim telefonom in tablicam, pete pa imajo kakšno drugo pomanjkljivost, ki zmoti uporabniško izkušnjo.

Čeprav je spletna stran danes nekaj, kar mora imeti vsak, pa to še ne pomeni, da je vsaka spletna stran, pa če je še tako slaba, boljša kot nič. Za marsikatero spletno stran bi lahko trdili, da bi bilo bolje, če je ne bi bilo, saj meče slab ugled na lastnika spletne strani ali na tistega, ki jo je izdelal. Velikokrat je problem slabih spletnih strani prav v tem, da sta tako lastnik spletne strani kot njen izdelovalec ena in ista oseba, ki pa se ne spozna nujno ne na splet ne na oblikovanje, ne na programiranje in ne na marketing, pa tudi na pisanje zanimivih in uporabnih vsebin ne. Morda se izdelovalec spozna na eno od teh področij, a to za izdelavo kvalitetne spletne strani ni dovolj. Za kvalitetno spletno stran je namreč potreben preplet različnih znanj, predvsem pa veliko izkušenj na tem področju.

Kvalitetna spletna stran nudi uporabniku ali obiskovalcu najprej vizualno izkušnjo. Izdelana mora biti tako, da ne le pritegne pogled, ampak da so pomembni podatki na vidnem mestu, hkrati pa mora biti zasnovana čim bolj logično ter tako, da se vsak, ki jo prvič obišče, na njej takoj in brez težav znajde. Če želite takšno spletno stran, je ne izdelujte sami, ampak to delo raje prepustite strokovnjaku!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *