Body za dojenčke

Nakup oblačil za naše najmlajše je pogost opravek, saj otroci v prvih letih po rojstvu zelo hitro rastejo. Tako menjavamo številko za številko, dokler otrokova garderoba ne zasede dvakrat toliko kot naša. Šele takrat se zavemo, kako hitro mineva čas in koliko smo ga vložili v ukvarjanje z otrokovimi oblačili.

Nova ali rabljena oblačila

Prav zaradi hitrega menjavanja številk takoj po rojstvu otroka, se mnogi starši odločajo za nakup rabljenih oblačil. V družini oblačila ponosi več otrok, saj je nakup novih za vsakega otroka posebej res prevelik zalogaj. Malčki poleg tega ne pazijo najbolj na čistočo, kar pomeni, da je veliko oblačil že po prvem nošenju umazanih in jih je težko zmeraj do konca očistiti. Zaradi vsega naštetega je seveda nakup rabljenih oblačil smotrn in prav nič sramotnega. Dandanes se preveč obremenjujemo s tem, kako popolno bi moralo vse izgledati. Vendar pa prav nič ni narobe, če ima otrok nekaj novih oblačil v pravi številki, za doma pa uporablja rabljene. Že iz ekološkega vidika je to zelo dobro.

Spodnja oblačila

Medtem, ko pri zgornjih oblačilih ni prav nič narobe, da se uporabljajo pri večih otrocih, drugače velja za spodnja oblačila. Ravno zaradi tega, ker je otrok direktno v stiku z materialom, je dobro razmisliti, kaj mu bomo oblekli. Vsak material ni priporočljiv, zato je na primer pri bodijih za dojenčke potrebno paziti, iz česa so narejeni.

Organski bombaž

Najboljši so seveda naravni materiali, ki niso pobarvani z umetnimi barvami in puščajo otrokovi koži, da diha. Koži zelo prijazen je organski bombaž, ki je izdelan iz rastlin, ki so pridelane na ekološki način. Prav tako je kasneje tkanina obdelana na naravi prijazen način, brez pesticidov in drugih škodljivih snovi. Zaradi tega je posebej primeren za stik z občutljivo dojenčkovo kožo od rojstva naprej. Priporoča pa se tudi v primeru, ko ima otrok veliko alergij. Koža je namreč organ. Vse, kar damo nanjo, vpliva na celotno telo. Body za dojenčke iz organskega bombaža lahko kupite v spletni trgovini https://www.srnica.si/. Obiščite nas in se prepričajte o odlični ponudbi oblačil za vaše najmlajše.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *