Da menopavza ne bo prenaporna …

menopavza

Kako poskrbeti, da bo menopavza obdobje, brez kakšnih prevelikih težav in sitnosti? Dokazano je, da je to obdobje veliko lažje za ženske, ki ostajajo fizično aktivne oziroma se dovolj gibajo. Gibanje je namreč odličen način za uravnavanje hormonov, prav tako pa je pomemben tudi zdrav življenjski slog, ki vključuje dovolj tekočine in zdravo prehrano.

Dobro počutje v vseh življenjski obdobjih

Za dobro počutje je treba skrbeti v prav vseh življenjskih obdobjih. Vsekakor pa se ženske pogosto velik del življenja posvečajo družini, sorodnikom, prijateljem in službi, nase pa ob vsem tem kar nekoliko pozabijo. Menopavza je tako tisto obdobje, ki številne ženske spomni na to, da morajo bolje poskrbeti zase, če se želijo dobro počutiti v svojem telesu. Zaradi spremembe hormonske slike v tem obdobju namreč prihaja do nihanj razpoloženja in različnih težav, ki pa jih lahko omilimo, če skrbimo zase in za zdrav življenjski slog.

menopavza - težave

Že samo vsakodnevni sprehod zelo pozitivno vpliva na počutje, če k temu dodamo še ustrezno prehrano, skrb za primerno telesno težo ter občasno bolj intenzivno gibanje, pa se bo vse to zagotovo poznalo na počutju. Tudi menopavza je namreč lahko lepo obdobje, a le, če sebe postavite na prvo mesto. Če ste nase do sedaj bolj ali manj pozabljali, je sedaj čas, da to čim prej spremenite!

Poskrbite za urejeno hormonsko sliko!

Ko ženska počasi začne izgubljati menstruacijo, se začne spreminjati tudi njeno telo, pa tudi počutje. Marsikatera ženska zaradi spremenjene hormonske slike trpi za različnimi težavami, ki pa se jih da precej uspešno omiliti oziroma preprečiti. Zato je treba narediti vse, da svoje hormone spravite v ravnovesje oziroma poskrbite za to, da bo vaša hormonska slika čim bolj urejena. Pri tem si poleg zdravega življenjskega sloga, ki je vsekakor bistvenega pomena, lahko pomagate tudi z različnimi prehranskimi dodatki. Pri tem je pomembno le, da zelo natančno premislite, kateri med njimi bi bil najbolj ustrezen za vas oziroma da se o tem posvetujete s strokovnjakom.