HIALURONSKA KISLINA

Je vaša koža suha, vas zateguje, se lušči, je uvenela, zgubana in brez tonusa? Potem imate najverjetneje suh tip kože in suh tip kože potrebuje posebno nego in posebne kozmetične izdelke s posebnimi sestavinami. Kar je izrednega pomena pri suhi koži je, da uporabljamo izredno nežna čistilna sredstva, nato serum ali tonik z vlažilnimi sestavinami kot je naprimer vsem dobro poznana hialuronska kislina in za tem še mastna krema, če je le možno s ceramidi. Pojdimo po vrsti in si oglejmo korak za korakom idealno nego za suho kožo.

1.KORAK: ČIŠČENJE KOŽE

Čiščenje kože predstavlja prvi in zadnji korak vsakodnevne nege kože. Suha koža zahteva posebno pozornost pri izbiri čistilnega sredstva, saj je zelo pomembno, da le-ta kože ne izsuši. Kar pomeni, da so za suho kožo zelo primerna čistilna mleka in micelarne vodice, manj primerne pa čistilne pene oz. vsa čistilna sredstva, ki se penijo.

2.KORAK: VLAŽENJE KOŽE

Drugi zelo pomemben korak pri negi suhe kože je njeno vlaženje. Suhi koži je potrebno dodajati vlago, to lahko storimo z vlažilnimi sestavinami kot sta glicerin in hialuronska kislina. Predlagamo nekaj lahkega, kar hitreje prodira v kožo recimo tonik ali serum. Skratka nekaj na vodni osnovi. H serumu so lahko dodani še antioksidanti kot sta recimo vitamin C in vitamin E, sploh v dopoldanski negi pripomoreta k dodatni zaščiti pred sončnimi žarki.

  1. KORAK: ZAŠČITNA MASTNO-KISLA PLAST

Koža je naravno zaščitena s t.i. mastno-kislo zaščitno plastjo, ki pa je pri suhi koži najpogosteje poškodovana zaradi preagresivnih čistilnih sredstev, zato je to plast potrebno obnoviti. To naredimo z dodajanjem maščob s kremo na oljni osnovi, še boljše pa je, če so tej kremi dodani ceramidi. Z dodajanjem maščob zagotovimo tudi, da vlažilne sestavine, ki smo jih predhodno dodali ne izhlapijo iz kože. V dopoldanski negi je priporočljivo, da ima ta krema tudi UV zaščito.

DODATNA NEGA

V kolikor želite svojo kožo še dodatno razvajati, vam priporočamo še občasni piling in masko za obraz. Piling je pomemben, še posebej pri suhi koži, da se odluščijo suhe luske kože in da lahko vlažilne aktivne sestavine lažje prodirajo v kožo. Piling naj bo kar se da nežen, najbolj priporočljiva sta encimski ali kemični. Vlažilna maska za obraz naj bo občasno razvajanje, predvsem pred kakšnim posebnim dogodkom, da kožo dodatno napne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *