Izdelava logotipa in grafično oblikovanje

Ste pravkar ustanovili podjetje in še nimate logotipa? Bi potrebovali nov logotip, saj vam stari več ne ustreza oziroma je zastarel? Potem se čim prej obrnite na podjetje Vendi, kjer bodo poskrbeli za prvovrstno grafično oblikovanje, tako da boste dobili logotip, kakršnega potrebujete in s katerim boste poskrbeli za večjo prepoznavnost in vidnost svojega podjetja ali blagovne znamke.

Kako izdelati kakovosten logotip?

Grafično oblikovanje logotipa je zahtevna naloga, saj zahteva veliko premisleka o tem, kakšna rešitev bi bila najboljša. Običajno oblikovalec po pogovoru z naročnikom pripravi nekaj idejnih osnutkov, ki jih nato na podlagi naročnikovega mnenja razdela dalje, dokler ne nastane končni izdelek, za katerega ni pomembno le, da je všeč naročniku, ampak je pomembno tudi, da je všeč njegovim strankam.

Logotip mora biti unikaten in prepoznaven

Predvsem pa mora biti logotip unikaten in prepoznaven – predstavljati mora podjetje ali blagovno znamko tako, da nekoga, ki ga vidi, takoj asociira nanj. To ni vedno najlažje doseči, zato včasih izdelava traja nekoliko dlje, a je to vsekakor vredno – le na podlagi razmisleka je možno izdelati kakovosten logotip. Torej takšen, ki bo unikaten in prepoznaven. Seveda pa so pri tem zelo pomembne tudi izkušnje, potrebne pa je tudi nekaj potrpežljivosti.

Dobra ideja namreč še ni dovolj za to, da bo logotip dobro opravljal svojo funkcijo. Oblikovalec mora znati to idejo izčistiti in logotip oblikovati v skladu z njo, kar nikakor ni enostavno delo. Za to je treba veliko znanja in izkušenj, zato je za to nalogo treba poiskati profesionalnega oblikovalca, ki grafično oblikovanje res dobro obvlada, pozna njegove zakonitosti, ima izobrazbo s tega področja in tudi čim več prakse. Zelo pametno je, če vam isti oblikovalec izdela tudi celostno grafično podobo oziroma CGP podjetja, saj boste tako dobili enotno vizualno podobo, kar je za uspešen nastop na trgu vsekakor bistvenega pomena.

Že imate CGP in potrebujete le logotip?

V primeru, da CGP že imate in ste z njim zadovoljni ter bi potrebovali le nov logotip, pa seveda lahko oblikovalec pri izdelavi logotipa izhaja tudi iz trenutne grafične podobe vašega podjetja in videz logotipa uskladi z njo. Vsekakor pa je izrednega pomena, da je logotip vizualno čim bolj usklajen s celostno grafično podobo podjetja, saj morata tako logotip kot CGP čim bolje ponazarjati identiteto podjetja.