Ječmenova trava

Koliko različnih prehranskih dopolnil imate pri vas doma in čemu ta služijo? Koliko je takšnih, ki vplivajo na mladost in vašega duha? Če imate enega takšnih, je to zagotovo ječmenova trava ( https://www.nutrisslim.com/bio-jecmenova-trava-v-prahu-125g ), ki je bogata z vitaminom A in aminokislinami. Prav tako je odličen vir beljakovin, ki so odgovorne za povečanje in vzdrževanje mišične mase ter ohranjanju zdravih kosti. Medtem pa, ko vitamin A skrbi za ohranjanje zdrave sluznice ter kože, ohranja vid, prispeva k delovanju imunskega sistema, ima vlogo pri presnovi železa in specializaciji celic.

Veliko je receptov z ječmenovo travo in se lahko uporablja na različne načine, služi tudi lahko kot napitek za hujšanje, kot razstrupljevalna kura, ipd. Veliko je načinov, katerega bomo izbrali je predvsem odvisno od naših potreb, pričakovanj in tudi od našega okusa.

Ali veste, da je v vzhodni Aziji poleg žita še vedno ječmenova trava ena od najpomembnejših žit in so jo pridelovali že v Egiptu v letih pred našim štetjem? Včasih se vprašamo, kako neki je našim prednikom uspelo doseči takšno starostno dobo in sicer so živeli zelo zdravo, brze današnjih bolezni. Velikokrat je odgovor prav pravilna prehrana in ne predelana, zato je pomembno, da tudi, ko se odločamo za zdravo hrano, da je ta ekološko pridelana in vsebujem vse učinkovine, da se te med predelavo ne porazgubijo.

Kar je tudi prednost ječmenove trave, je da vsebuje večino življenjsko pomembnih elementov za zdrav način življenja in ohranjanje zdravega telesa, duha in uma. Spodbuja tudi prekrvavitev, deluje antibakterijsko, spodbuja delovanje imunskega sistema, viša nivo energije, vzpostavlja pH ravnovesje in še mnogo več. Ugotavljamo, da je zares izjemnega pomena za naše zdravje in posledično zdravje našega telesa.

O ječmenovi travi bi lahko pisali na veliko in na široko, pa vendar je običajno dovolj, da se omenijo zgolj osnove, ki so dovolj za to, da se odločimo, da ta izjemno žito postane tudi del naše prehrane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *