Kako uporabljati kotni brusilnik?

Kotni brusilniki so vsestranska orodja, s katerimi lahko brusimo kovino, režemo ploščice in tlakovce, lakiramo, ostrimo in tako dalje. V nadaljevanju vam bomo dali nekaj nasvetov, kako ga uporabljati pri rezanju ploščic, kako z njim odstranjevati rjo, kako ostriti rezila in rezati in mleti kovino.

Kotni brusilnik lahko kupite v katerikoli trgovini, kjer prodajajo orodje. Na voljo so v različnih velikostih, najdemo tudi zelo velike, ampak so med najbolj priljubljenimi deset do enajstcentimetrski, saj lahko z njim opravimo večino del. Cene so si lahko zelo različne, toda prav tako tudi kakovost. Lahko kupite zelo poceni brusilnik, ampak v primeru, da ga nameravate uporabljati pogosto, vam priporočamo, da pristavite malce več denarja, za močnejši motor brusilnika. Kar dela brusilce tako vsestranske, so različni dodatki in koluti.
Pri čiščenju kovine, pa naj si bo to čiščenje cementa z lopate, umazanije iz orodja za vrt, uporabljamo žičnat nastavek. Pri tem delu morate biti previdni, da s krtačo čistite proč od roba, saj se lahko v nasprotnem primeru krtačka ujame ob rob, kar lahko povzroči, da brusilec odbije proti vam.

Če ste potrpežljivi lahko kovino režete s kovinsko žago, ampak za hitre in natančne linije težko premagate brusilnik. Z njim lahko režete armature za beton, najdebelejše vijake, žičnate ograje in podobno.
Pri rezanju ploščic, kamna in betona najprej s črtalom označite območje, ki ga nameravate odrezati, na zgornji in spodnji strani. Nato ploščico oziroma, karkoli režete, pritrdite na delovno površino in začnite z rezanjem.
A kotnim brusilnikom lahko odstranimo tudi staro malto na zidovih. Potrebna pa je pazljivost, da ne poškodujemo opek. Ker je lahko te vrste delo zelo prašno, vam priporočamo, da uporabite zaščitno masko in zaprete vsa okna.
Dotaknili smo se le nekaj glavnih del, ki jih lahko opravimo s kotnim brusilnikom. Na spletni strani www.orodje-zabjek.si, najdete kotne brusilnike le najboljše kakovosti. Gre za spletno trgovino, ki zagotavlja vsem svojim kupcem in trgovskim partnerjem možnost nabave vrhunskega in profesionalnega orodja, ki ga potrebuje vsak mojster.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *