Konferenčne dvorane

Načrtujete dogodek, prireditev, konferenco ali predavanje? Potem vam bodo naslednji nasveti o tem, kako izbrati primerno konferenčno dvorano, prišli še zelo prav. Poleg najema konferenčne dvorane, boste morali poskrbeti tudi za vsebino dogodka, reklamo in promocijo, spremljevalne dejavnosti, hrano in pijačo in še bi lahko naštevali, a danes se bomo osredotočili na to, kako najeti dvorano za prireditev in na kaj morate biti pozorni.

Lokacija dogodka izjemno pomembna, je pa seveda odvisna od narave konference oz. prireditve. Če želite, da je dogodek dostopen čimveč ljudem, bo verjetno smiselno, da se odvija v Ljubljani. Najem konferenčne dvorane v Ljubljani ne bi smel biti problem, saj jih je mnogo, lahko pa vam problem predstavlja kako izbrati najprimernejšo. Pri izbiri bodite pozorni, da je pred stavbo, v kateri najemate konferenčno dvorano dovolj parkirnih mest. Vsaj toliko, kolikor gostov pričakujete. Dobro je tudi, da je lokacija dostopna z mestnim avtobusom. Kar se lokacije tiče, je še zelo priporočljivo, da je malenkost odmaknjena od hrupa ceste in da je v bližini kakšna restavracija, če konferenca traja cel dan, da imajo gostje možnost oditi na kosilo in da zato ne potrebujejo veliko časa in prevoza. Konferenčne dvorane v Ljubljani ponujajo predvsem hoteli.

V kolikor je dogodek namenjen sprostitvi, združevanju ljudi, povezovanju, zabavi, traja morda več dni, bi bilo smiselno, da dogodek organizirate nekje v naravi. Narave in mirnih ter sproščujočih lokacij imamo v Sloveniji veliko. V kolikor traja dogodek več dni, je pametno najeti prostore v kakšnih toplicah, kjer bodo poskrbeli tudi za prenočišča in prehrano. V kolikor je dogodek namenjen povezovanju in spoznavanju ljudi, predlagamo lokacijo, ki omogoča veliko druženja v naravi in aktivnega preživljanja prostega časa. Vsi udeleženci pa bodo verjetno veseli tudi, če b dogodek potekal ob morju.

Kar se same konferenčne dvorane tiče, je pomembno, da je dovolj velika, da ima veliko sedežnih mest, ki niso preveč natlačena, da imajo ljudje dovolj prostora za premikanje nog, vstajanje in sprehajanje po dvorani. Pomembno je, da ima primerno opremo, za razne projekcije in tablo, če boste želeli kaj napisati. Izjemnega pomena je akustika, sploh, če bo udeležencev veliko. Pozorni bodite tudi na dnevno, naravno svetlobo in prezračevanje. Zelo je zaželjeno, da ima prostor veliko oken, ki se jih lahko odpira, ob pogoju, da v kolikor jih odprete ni prehrupno. Vse to je pomembno, za dobro vzdušje, ki je izrednega pomena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *