Kurkuma latte

Za kurkumo smo zagotovo že vsi slišali in, kako pomembna začimba je vsake kuhinje. Kaj pa za Kurkuma latte? Vam je znano? Najverjetneje gre za kakšen poseben napitek+ iz kurkume. Morda za kavo, če je v imenu latte?

Nekateri napitku rečejo tudi zlato mleko, to pa zaradi blagodejnih učinkov, ki jih ima na naše telo. Namreč, deluje protivnetno in krepi imunski sistem ter splošno zdravje. Kurkuma je rumene barve in napitku daje zlato barvo, po tem je nastalo ime »zlato mleko«. Polifenolom, ki so glavna učinkovina omenjene začimbe pripisujejo več kot 150 možnih terapevtskih učinkovin.

Predvsem v zimskem in jesenskem obdobju nam odgovarjajo topli napitki, tople začimbe, kadar se želimo malce prijetno pogreto in »pocrkljati«. Morda je doslej bila to kava, sedaj pa je čas, da se odločimo za nekaj popolnoma naravnega, zdravju prijaznega in učinkovitega. Najbolj zdravilna učinkovina kurkume je kurkumin. Kurkuma velja za začimbo, ki čisti telo pred strupi.

Kurkuma latte je napitek, ki je primeren predvsem za posameznike in posameznice z raznimi vnetji, osteoartritisom, kognitivnimi težavami, revmatoidnim artiritisom, bolečinami, vnetnimi črevesnimi boleznimi, depresijo in vsem tistim, ki želijo okrepiti svoje zdravje.

Napitek vsebuje razne zdravilne začimbe, rastline, ekološka zelišča, v pravem razmerju. Okusen napitek z močnim delovanjem, za enostavno pripravo. Napitek lahko pijemo vsak dan, do 3x na dan. Zanimivo je, da napitek ima popolnoma drugačen okus kakor sama kurkuma, tako, da tisti, ki niso ljubitelji kurkume se lahko  znebijo straha, da je napitek podoben tej. Pravzaprav je zelo prijetnega okusa in ga lahko po želji tudi sladkamo ter tako dobimo še polnejši okus.

Napitek je primeren tudi pred spanjem, saj nas sprosti in je lahko odličen nadomestek večerje, saj nas nasiti.

Vsekakor ima ogromno dobrih učinkovin, katere lahko imajo odličen vpliv na splošno počutje in zdravje človeka. Je odlično nadomestilo marsikateremu napitku, katerega smo morda doslej pripravljali vsak dan, pa je kljub temu bolj zdrava izbira napitek kurkume.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *