Lepa koža ni naključje, ampak je zanjo potreben trud

Je vaš cilj lepa koža? Potem zagotovo veste, da to te ni možno priti brez truda. Zelo pomembno je, da zanjo redno skrbimo, in to na ustrezen način.  Čeprav se pri nekaterih ljudeh zdi, da imajo že od rojstva krasno kožo in nobenih težav z njo, pa se pri večini v puberteti pojavijo akne ali različne nepravilnosti, marsikdo ima težave tudi s suho ali mastno kožo, slednja je lahko tudi pordela, še eno veliko težavo pa predstavljajo tudi gube …

Kaj narediti v takšnih primerih? Kako se spopasti s težavami s kožo? Kaj narediti, če je vaša koža zelo tanka in se skoznjo poznajo vse nepravilnosti, pa tudi podočnjaki so zaradi tega bolj vidni? Marsikdo preizkuša različne kreme in zapravlja celo premoženje za razne lepotne tretmaje, da bi se stanje izboljšalo. A v resnici je lepa koža nekaj, na kar lahko najbolj vplivamo s spremembo življenjskega sloga, uravnoteženo prehrano in različnimi prehranskimi dodatki, ki poskrbijo za to, da naše telo in koža dobita vse hranilne snovi, ki jih potrebujeta. Tako se bo izboljšal tudi videz las in nohtov.

Kaj vse vpliva na težave s kožo in kako jih odpraviti?

Na nepravilnosti na koži vplivajo hormoni, naša prehrana, stres, onesnaženost zraka in različni drugi dejavniki. Na nekatere dejavnike težko vplivamo, na druge pa lahko – lahko se poskušamo izogibati stresu, poskrbimo za dovolj spanca in zdravo prehrano. In prav v tem je ključ: prehrana namreč močno vpliva na to, kako bo videti naša koža, zato je zelo pomembno, kaj jemo.

Pri tem pa si lahko pomagamo tudi z različnimi prehranskimi dodatki, kot je recimo kolagen. Slednji namreč upočasni staranje telesa oziroma nam pomaga do bolj mladostnega videza. Z njegovo pomočjo se tako lahko znebimo gubic in poskrbimo za bolj napeto in sijočo kožo. Pri tem pa je pomembno, kakšen kolagen jemljete – mora biti kakovosten in iz preverjenega vira ter brez nepotrebnih dodatkov, enako pa velja tudi za vse ostale prehranske dodatke, ki jih jemljete.