Naravna kozmetika

Koliko kozmetike je našlo prostor na vaših kozmetičnih policah, v vaših torbicah, avtomobilu in povsod drugje. Zagotovo ni človeka, ki doma ne bi imel vsaj en kozmetični proizvod. In koliko vas je prepričala naravna kozmetika?

Vsi smo verjetno ljubitelji naravnega in poskušamo doseči naraven videz, poskušamo uporabiti v hrani naravne sestavine, poskušamo se približati naravi v vseh pogledih. Sploh v zadnjih časih je predcej poudarka prav na tem in seveda je to tudi zelo logično. Predvsem kar se kozmetike tiče, je pomembno, da je ta naravna. Navsezadnje ne želimo na kožo mazati veliko kemije in jo morebiti poškodovati ali pa kako drugače slabo nanjo vplivati, kajne? Koža je vseeno del nas in je tisto prvo, kar bo mimoidočim ter sogovornikom padlo v oči. Zato je pomembno, da je ta zdrava in negovana. Seveda pa je pomembno tudi za lastno samopodobo, saj se bomo zagotovo bolje počutili, če bo naša koža odražala zdravje.

Narava je bila z nami zelo prijazna, če se bomo malce bolj poglobili vanjo, bomo ugotovili, da so nam na voljo pravzaprav vse naravne reči in, da nam kemija sploh ne bi bila potrebna, če bi jih le znali bolje uporabiti. Narava nam je tako zagotovila naravna zdravila in tudi kozmetiko, pa vse ostalo, kar v naravi lahko najdemo. Katero bo prepričalo nas, pa bo seveda odvisno do nas samih. Je pa res, da ne samo naravna kozmetika ampak nasploh naravne stvari in snovi so zelo učinkovite in lahko preprosto rešijo kakršnokoli težavo.

Ljudje smo bitja, ki izkoriščamo um in naravo. V kolikor prevlada um, znanstvene raziskave in različni laboratorijsko ustvarjeni preparati, bo verjetno narava našla drugo mesto in nam bo pri srcu tudi kemija. Če pa smo ljubitelj naravnega, pa bo seveda narava tista, ki se bo znašla pri nas kot zadnja izbira. Navsezadnje pa je to odločitev vsakega posameznika in je najbolj pomembno, da smo zadovoljni s tistim, za kar smo se odločili.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *