Naravni čudež-arganovo olje!

Marsikdo se sploh ne zaveda kakšen čudež nam je poslala na naš svet naša mati narava. Gre za naravni produkt najvišje kakovosti. Čudež, ki ga lahko uporabljamo v različne namene, najbolj znane je pa po kozmetični in kulinarični uporabi. Govorimo o arganovem olju.

Kulinarično arganovo olje se tudi razlikuje od kozmetičnega, zato se tudi ne priporoča za rabo v te namene. Kulinarično se uporablja v kuhinji ali kot prehransko dopolnilo in v kapsulah. Kozmetično pa za nego obraza, telesa, las in nohtov. Kulinarično je zlato rjavo in ima močan vonj po oreščkih, kozmetično pa je glede na število filtracij veliko svetlejše in ima veliko manj izrazitejši vonj.

No mi se bomo osredotočili predvsem na kozmetično rabo. Skrivnost, zakaj je arganovo olje tako dragoceno in opevano, se skriva v njegovih hranilih in vitaminski formuli. Ta vrsta olja vsebuje namreč dvakrat večjo količino vitamina E, kot ga vsebuje olivno olje. Vaša koža bo tako obvarovana pred prezgodnjim staranjem kožnih celic. To čudežno olje vsebuje tudi veliko omega 3 in omega 6 zdravih maščobnih kislin. Zaradi njih bo vaša koža prožnejša. Za hitrejše zdravljenje brazgotin poskrbi triterpen, beta amirin pa poskrbi za hitrejšo rast celi in za hitrejše celjenje kože. Vsa ta hranila poskrbijo, da bo vaša koža doživela takšno nego, kot če bi šli na obisk h kozmetičarki.

Olje za kozmetične namene se deli tudi v tri razrede. Če je barva olja rumena in ima vonj po arganovih oreščkih, gre za enojno filtracijo. Če je svetlejše rumene barve in ima bolj dišeč, sladek vonj, ki je podoben oljki, potem gre za dvojno filtracijo z aktivnim ogljem, ki poskrbi, da se usedline odstranijo brez, da vpliva na olje. Če pa je olje bledo rumene barve in nima skoraj nobenega vonja potem gre za dvojno filtrirano olje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *