Notranja vrata pri vašem mojstru

Vsak prostor ima svojo mejo. Mejo predstavljajo notranja vrata. Prehod med prostori je velikokrat lahko ravno zaradi tega otežen. Zato dobro razmislite, kje potrebujete vrata in kje ne. Zlasti pri novogradnji imate super možnost, da si izdelate načrt in predvidite načine prehodov med prostori.

Ko se odločimo za prenovo stanovanja ali pa za novogradnjo objekta, si je dobro izdelati načrt, s katerim bomo natančno predvideli kaj potrebujemo. Za prenovo stanovanja se po navadi odločimo zaradi potrebe menjave pohištva, morda zaradi povečanja družine, morda tudi zaradi nujnosti. Lahko, da so določeni elementi že tako stari, da so nujno potrebni prenove. Čisto možno pa je, da se za prenovo odločimo iz tehničnih razlogov, kot so boljša funkcionalnost prostorov, večji prihranek energije, lažje gibanje po prostorih, lažje razporejanje pohištva, lažje vnašanje in iznašanje pohištva in podobno.

Zlasti zadnja ideja nas velikokrat spodbudi k prenovi. Si predstavljate, da v trgovini kupite določen kos pohištva, ki ga potem ne morete vnesti v stanovanje, enostavno zato, ker so notranja vrata preozka? Kaj naredimo v takšnih primerih? Najprej skušamo vrata sneti s podojev, potem če to ne deluje, skušamo še bolj razstaviti pohištvo. Če pa še to ne bi delovali, pa bi morali pohištvo vrniti in ga zamenjati z kakšnim drugim, ki pa nam morda ne bi bil tako všeč.

Zato si morate zastaviti dobre cilje in v naprej predvidite, kje natančneje potrebujete notranja vrata in kje ne. Zagotovo so obvezno potrebna v prostorih, kjer posameznik potrebuje privatnost. Govorimo o kopalnici, stranišču, spalnici, otroški sobi, domači pisarni in tako dalje. Torej še vedno potrebujemo kar nekaj kosov notranjih vrat. Da pa njihova prisotnost ne bi ogrožala vašega gibanja in vnosa pohištva, si lahko omislite drsna vrata. Takšna vrata vam ogromno prihranijo na prostoru. Razporeditev pohištva pa je tudi tako enostavna in bolj učinkovita. Prostor boste tako lahko izkoristili v polni meri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *