Odličen teranov liker

Mmm, kako zelo slasten je teranov liker! Polnost okusa po teranu je združena s sladkostjo, tako da nastane pijača, ki vas bo očarala in navdušila s svojim okusom. Gre za tradicionalno pijačo, ki so jo tam, kjer pridelujejo teran, kuhali že od nekdaj. Če torej želite začutiti kraški svet na najbolj okusen način, potem je teranov liker prava izbira.

Teranov liker je po okusu drugačen od drugih likerjev in zato nekaj posebnega. Primeren je tudi za tiste, ki ne pijejo radi terana, zaradi njegovega bolj trpkega okusa, zato pa bolj ljubijo sladke pijače s posebno aromo. Ker je teran sinonim za kraški svet in skupaj s pršutom predstavlja enega od njegovih simbolov, je primeren za pogostitev tujih gostov, ki bi radi poskusili slovensko hrano in pijačo, pa tudi kot lepo darilo. Vendar pa teran kot zelo močno vino ni všeč vsem, zato je izbranim tujim gostom ali poslovnim partnerjem iz tujine dobro postreči še teranov liker, ki bo zagotovo všeč tako tistim, ki obožujejo teran, kot tudi tistim, ki samega terana ne marajo preveč.
Nekateri pravijo, da je teran bolj moška pijača, teranov liker pa ženska, ker naj bi imele pripadnice ženskega spola raje sladko. Morda je res kaj na tem, vendar pa vam lahko iz izkušenj povemo, da teranov liker z veseljem pijejo tudi moški in večina jih ob tem pripomni, kako zelo dober je. Gre pač za pijačo, ki nikogar ne razočara, zato jo bo prav vsak vesel tudi kot darilo tako za prijatelje kot za poslovne partnerje ali tuje goste.

Če iščete pijačo, ki je nekaj posebnega, pa vendar zelo pitna in vse splošno priljubljena pri vsakem, ki jo poskusi, potem je teranov liker odlična izbira, ki ima močen okus po teranu, a hkrati prepriča vse tiste, ki terana sploh ne marajo, s svojim sladko polnim okusom po krasu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *