Otroške igrače – pomislite predvsem na njihovo kakovost!

Odkar je postal svet globalno tržišče, so tudi našo deželo preplavile mnoge otroške igrače, pri katerih se včasih sprašujemo, ali so sploh kakovostne. Večina (a ne vse,) jih prihaja iz daljnega vzhoda, kjer je proizvodnja poceni, starši in stari starši pa jih kupujejo prav zato, ker so mnogo cenejše od tistih, ki se prodajajo pod kakovostnimi evropskimi blagovnimi znamkami. Nič nenavadnega, kajti dobre otroške igrače lahko včasih dosegajo tudi precej vrtoglave cene, ne da bi nam sploh uspelo ugotoviti, zakaj je tako – nenazadnje gre večinoma za otroške igrače, ki so narejene iz nekaj kosov lesa ali plastike in za katere vemo, da je proizvodnja hitra ter enostavna.

Na kaj je treba pomisliti, kadar se odločimo za nakup nove otroške igrače, s katero bomo razveselili in obdarili svoje ali tuje otroke?

Najprej preverite, kakšne otroške igrače so primerne za otrokovo starost. To ne pomeni, da kupite dejansko igračo glede na starost, ki je navedena na embalaži, saj je ta lahko tudi precej ohlapna. Tako lahko na primer na modni lutki piše, da je primerna od treh let naprej, nazadnje pa se izkaže, da se štiriletnica dejansko sploh še ne igra s takšnimi punčkami in ima raje dojenčke. Najbolje je torej, da se pri starših otroka pozanimate, kakšne otroške igrače so priljubljene pri otrocih te starosti.

Kadar kupujete otroške igrače se ravno tako vedno prepričajte, da so izdelane v skladu s standardi in ne morejo biti nevarne. Za otroške igrače s Kitajske se pogosto zgodi, da jih kasneje odpokličejo iz prodaje, saj se izkaže, da vsebujejo majhne delce, se hitro polomijo, vsebujejo nevarne kemikalije … Držite se torej raje znanih blagovnih znamk in »nesumljivih« izdelkov.
Če je le mogoče, se odločajte za poučne otroške igrače ter igrače iz naravnih materialov – te so iz leta v leto bolj moderne in bodo zagotovo postale tiste, ki jih bodo otroci zelo dolgo hranili.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *