Polaganje kamna na steno ali tla

Zakaj se odločiti za polaganje kamna? Kakšen kamen sploh uporabiti in kako se med seboj razlikujejo različni načini polaganja? Razmišljate o tem, da bi ga položili kar sami, ali pa je bolje poklicati izkušenega mojstra, ki bo poskrbel za to? Bi ga radi položili na stopnice, pa ne veste, kako se tega lotiti, ali pa nameravate z njim obložiti fasado in jo tako zaščititi pred vlago in umazanijo? Morda pa bi radi z njim le okrasili kakšno od sten v stanovanju? Vse to so pomembna vprašanja, na katera vam bomo skušali na kratko odgovoriti v članku.

Polaganje kamna

Sam postopek polaganja je odvisen ne le od tega, za kakšno vrsto gre, ampak predvsem od tega, za kakšno površino gre. To je treba najprej ustrezno pripraviti, nato pa uporabiti primeren kamen, ki je razrezan na želeno velikost in debelino. Seveda pa je pri samem delu treba tudi kar nekaj natančnosti in izkušenj, na podlagi katerih se naučimo, kako se lotiti postopkov, predvsem pa tega, kako se izogniti napakam. Slednje vplivajo tako na videz končnega rezultata kot na samo funkcionalnost površine, ki jo obložimo. Zaradi tega si napak vsekakor ne smemo privoščiti. Prav zaradi tega ni najbolj pametno, če se tega dela lotevamo sami, ampak je bolje v ta namen izbrati nekoga, ki se na to spozna oziroma s tem delom tudi profesionalno ukvarja.

Različne vrste kamna

V prvi vrsti pa ideja o tem, da boste neko površino obložili z naravnim kamnom, zahteva tudi nekaj premisleka o tem, kakšno vrsto kamna sploh izbrati. Že pri tem koraku je pomoč izkušenega kamnoseškega mojstra neprecenljiva, saj slednji zelo dobro pozna različne vrste kamna in njihove lastnosti, prav tako pa ve tudi to, kako se obnesejo v praksi. Tako vam bo lahko pomagal pri izbiri najustreznejšega materiala ter nato poskrbel tudi za profesionalno in kakovostno polaganje kamna na steno, tla ali kam drugam. Izkušen mojster bo namreč znal na tak način okrasiti prav vsako površino in se bo upal lotiti tudi bolj zahtevnih izzivov.