Preden se odpravite na izlet ali počitnice, preverite še nekaj

Približuje se čas pomladi in poletja, ko ljudje preživljamo bistveno več časa zunaj. Kadar je predvideno lepo vreme, se radi odpravimo na kakšne izlete, počitnice ali dopuste. Včasih gremo kam kjer nam je blizu, drugič še kam dlje. Velikokrat pa za to potrebujemo avtomobil, motorno kolo ali pa katero drugo transportno vozilo, da do tja sploh pridemo. V kolikor gremo na pot z avtomobilom in se ne bi želeli preveč stiskati v njem, je za vso potrebno prtljago pametno uporabiti strešni prtljažnik ali pa celo nosilec za kolo, če bi radi s seboj vzeli še kolo.

V kolikor naš avtomobil še nima teh dveh omenjenih pripomočkov, je pametno preveriti ali se njuni meri ujemata z našim avtomobilom. Namreč, na svetu obstaja že precej veliko raznolikih avtomobilov, ki se poleg ostalega ločijo še po velikosti, širini in obliki. Tako so tudi nosilci za kolo in za strešni prtljažnik glede na posamezne avtomobile različni. Torej, preden kupimo nosilce, je zelo pomembno, da preverimo ali se bodo le-ti ujemali z našim avtomobilom.

Ne le to, preveriti moramo tudi še to, ali bodo ti nosilci sploh ustrezni za naš kolo oziroma prtljažnik v kolikor ga že imamo. Če pa kupimo strešni prtljažnik že skupaj z nosilci, pa se pričakuje, da naj bi bili ti nosilci seveda tudi primerni za ta strešni prtljažnik. Lahko se zgodi, da kupite takšne nosilce, ki se jih ne da nič prilagajati. V tem primeru potem ne moremo nosilca prilagoditi gumam našega kolesa in v primeru preširokih ali preozkih gum, tako ne moremo storiti nič. To velja tudi za strešni prtljažnik v kolikor ga že imamo. Če povzamemo, velja pri vsem tem torej opozoriti, da vsak nosilec ni primeren za vsak avtomobil. Pozorni pa morate biti tudi na to, da se da nosilec prilagajati, da bo primeren za naše kolo oz. strešni prtljažnik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *