Rolete

V zadnjem času je ponoven porast gradnje in obnove hiš ter stanovanj. Ne vem, če ste opazili, toda pravi trend niso več kričeče barve fasad ampak okusno izbrani in prefinjeni odtenki rolet, ki naredijo hišo ali stanovanje resnično dodelano. Jaz prav občudujem, kakšno razliko naredijo. To pa tudi pomeni, da ni več samo ene izbire rolet in da nimajo več vsi enakih, na voljo imate nešteto različnih variant in tukaj sem zato, da vam jih predstavim in  vam pomagam pri izbiri.

Naj najprej samo naštejem različne vrste montaže, na voljo imate: nadokenski sistem, predokenski sistem, podometni sistem in poševni sistem. Kaj pa to zdaj pomeni? Oglejmo si te štiri sisteme podrobneje.

Nadokenski sitem rolet pomeni, da se rolete montira na okno v notranjosti prostora in sicer hkrati z montažo oken. Vidni del omarice je potemtakem v prostoru in je lahko v različnih barvah, tako da vse skupaj izgleda lično. Prednost takega sistema je preprosto servisiranje, močna toplotna in zvočna izolacija, protivlomna zaščita in še bi se lahko naštevalo.

Predokenski sistem rolet pomeni, da se sistem montira na zunanjo stran okna in sicer neposredno na okvir ali na fasado. Prednost je hitra in preprosta montaža. Tak sistem pa tudi najbolj vpliva na izgled objekta, kar pomeni, da lahko izbirate med različnimi barvami in tako bistveno spremenite videz svoje hiše. Prednost takega sistema je prav tako preprosto servisiranje, estetska vrednost, močna toplotna ter zvočna izolacija itd.

Podometni sistem rolet pomeni, da se ravno tako kot predokenski sistem, montira sistem na zunanji okenski sistem. Toda obstaja razlika. Podometni sistem se nujno montira ob prenovi fasade, ker se montira na okenski okvir pred dokončanjem fasade. Omarica je tako hkrati tudi ometni nosilec in ni vidna. V tem primeru je servisiranje rahlo težje, je pa za marsikoga ta sistem najbolj estetski, ker ne želi gledati omarice.

Poševni sistem je briljantna rešitev za mansardna okna oziroma okna nepravilnih oblik. Poševni sistem rolet se montira v notranjosti okna in sicer hkrati z montažo okna. Omarica je vidna v notranjosti in je lahko različnih barv, kar lahko pridoda k estetski vrednosti prostora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *