S čim vse se ukvarja detektivska agencija?

Detektivska agencija je podjetje, ki se ukvarja s kar nekaj različnimi opravili, ki vam lahko pridejo prav kot posamezniku ali kot predstavniku podjetja. Poleg tistih opravil, ki jih najbolj pogosto smatramo za njeno delo, torej za sledenje, dokazno fotografiranje in podobno, se detektivska agencija posveča tudi zbiranju drugih informacij in podatkov. Lahko gre za delo na terenu, kjer detektivska agencija poskrbi za fizične dokaze, ki vam lahko pomagajo pri življenjskih in poslovnih odločitvah, za delo v pisarni, kjer se zbirajo materiali dokazi tako, da se pridobivajo najrazličnejši dokumenti od raznih institucij, prav tako pa za delo za računalnikom, kjer se programerji oziroma računalniški forenziki ukvarjajo s pridobivanjem podatkov z računalnikov, diskov, strežnikov …

Detektivska agencija torej združuje ljudi z najrazličnejšimi znanji, nanjo pa se ne obračajo zgolj fizične osebe, temveč tudi podjetja, institucije, odvetniške pisarne in še marsikdo.
Detektivska agencija pogosto prejme nalogo, da potrdi sum, za katerega nimamo dovolj trdnih razlogov, da bi se z njim obrnili na policijo, ali pa je ta zasebne narave in zanj ne želimo, da bi se znašel na očeh javnosti. Za podjetja pogosto zbirajo podatke o tem, ali njihovi zaposleni sodelujejo s konkurenco, ali se ne držijo konkurenčne klavzule, delajo na črno ali jim škodujejo na kak drug način. Ravno tako lahko detektivska agencija sodeluje pri iskanju oseb, na primer v primeru, da je potrebna vročitev dokumentacije, ki se ji te izogibajo. Detektivska agencija pa je pogosto učinkovito sredstvo tudi v kazenskih zadevah, ko sodeluje z odvetniki in priskrbi marsikateri zanimiv podatek.

Ker živimo v digitalni dobi, pa se detektivska agencija ne ukvarja samo s klasičnimi podatki, temveč mora iti v korak s časom in skrbeti tudi za računalniško forenziko, prav tako pa v marsikateri detektivski agenciji nudijo tudi usluge, ki se nanašajo na varovanje – njihovi strokovnjaki vam pripravijo odličen načrt za fizično varnost, varovanje podatkov in dokumentov v fizični, pa tudi v digitalni obliki.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *