Tudi Lesene Ograje So Lahko Moderne

Poleg fasade hiše je verjetno ograja druga najbolj pomembna stvar, ki naredi prvi vtis o vašem domu. Zato ni vseeno, kakšno ograjo izberete. Lesene ograje so do sedaj veljale za starinske in tradicionalne, vendar se je izkazalo, da lahko izpadejo tudi moderno.

Mizarstvo Horvat že vrsto let izdeluje ograje sodobnega dizajna, ki navdušujejo številne uporabnike. Pa ne le s svojim modernim izgledom, ampak tudi izjemno funkcionalnostjo in obstojnostjo. Njihove lesene ograje razgibane in zanimive, zato se zlijejo z okolico prav vsakega doma.

lesena-vrtna-ograja

Različni stili lesenih ograj

Različni modeli ograj so danes izdelani v kombinaciji lesa in kovine. Za minimalistični izgled poskrbijo nekoliko ožji in vroče cinkani stebrički, ki so privijačeni v beton. Na stebričke so privijačene lesene letve, ki so lahko postavljene navpično, vse pogosteje pa se ljudje odločajo tudi za vodoravno postavitev.

Na končni videz lesene ograje pa pomembno vpliva tudi izbira lesa. Za izdelavo lesene ograje se najpogosteje uporablja sibirski macesen, smreka in druge vrste lesa. Izbira je prepuščena željam in potrebam naročnika, zaradi različnih lastnost lesa pa je zaradi tega tudi vsaka takšna ograja unikatna. Izbira lesa pa vpliva tudi na njeno obstojnost, zato ni vseeno, kakšen les izberete za svojo ograjo.

Vzdrževanje lesene ograje je enostavno

Kadar imamo v mislih leseno ograjo, mnogi najprej pomislijo na to, da jo je potrebno vsako leto ponovno barvati in redno vzdrževati. Vendar temu to ni tako. Da se izognete vsakoletnemu barvanju lesa, je ključnega pomena zasnova lesene ograje.

Mizarstvo Hrovat izdeluje kakovostne lesene ograje (https://hrovat.net/izdelki/lesene-vrtne-ograje), pri katerih deske tudi po nekaj letih še vedno ostanejo enake, kar pomeni, da ne zbledijo in ne razpokajo. K temu bistveno pripomore učinkovito odvodnjavanje. To pomeni, da je nad lesenimi letvicami nameščen pločevinasti podkapnik, ki poskrbi, da se voda v primeru dežja ne zadržuje v lesu, ampak ostane suh.

Lesene ograje se odlično zlijejo z okolico vsakega doma

Kadar želite arhitekturo hiše kombinirati z lesom, potem ne pozabite na drobne detajle. Zaradi jih bo okolica vašega doma še lepša in privlačnejša. Lesene ograje se v tem primeru lahko na različne načine zlijejo s preostalo okolico doma.

Za celovito usklajenost okolice vašega doma boste poskrbeli, če slog ograje povežite s postavitvijo smetarnika, kolesarnice, vrtne hiške ali nadstreška za avto, ki so v enakem slogu kot ograja. Kot eleganten in funkcionalen dodatek k ograji so tudi vrata. Ta so njen sestavni del, zato morajo biti v enakem slogu, predvsem pa se po letih uporabe ne smejo povesiti.

masivna-ograja-iz-hrastovega-lesa

Leave a Reply

Your email address will not be published.