Vas moti prah pri brušenju ali varjenju?

Odsesovalni sistemi so najboljša rešitev za odstranjevanje drobnega prahu, ki nastaja med brušenjem, varjenjem in drugimi podobnimi postopki. V delavnici ali proizvodnji namreč zaradi samega procesa dela nastaja suh prah, ki je zelo moteč. Ročno odstranjevanje tega prahu je zamudno in pogosto tudi neučinkovito. Edina rešitev, ki dolgoročno reši ta problem, so različni sistemi za odsesovanje. Možno jih je popolnoma avtomatizirati in prilagoditi specifičnim potrebam. Predvsem pa svoje delo opravijo zelo učinkovito, zato vam zares priporočamo nakup! Z njimi se boste znebili drobcev prahu in v vaši proizvodni hali ali delavnici spet lažje zadihali!

Odsesovalni sistemi s kakovostnim filtrom

Na trgu so na voljo zelo različni odsesovalni sistemi. Pri nakupu velja biti pozoren predvsem na kakovost in kapaciteto samega filtra, ki je bistven za dobro delovanje. Od tega je namreč odvisna njihova učinkovitost tre to, kako zelo boste z njimi zadovoljni. Seveda pa so pomembne tudi vse druge tehnične lastnosti in način upravljanja ter možnost nadzora nad sistemom za odsesovanje. Odsesovalni sistemi so lahko centralni ali mobilni oziroma namizni, prav tako pa so na voljo specifični sistemi za odsesovanje izpušnih plinov in oljnih par ter posebni visoko vakuumski sesalci. Prav vse omenjene naprave so učinkovite pri odsesovanju in opravljanju svojih nalog, seveda pa je pomembno, da izberemo pravo. Vsaka od teh naprav ima namreč specifične značilnosti.

Kakovostni odsesovalni sistemi imajo naslednje lastnosti:

  • velika kapaciteta
  • možna nadgradnja filtra
  • minimalna hrupnost delovanja
  • preprosto upravljanje
  • avtomatsko čiščenje in nadzor
  • različne izvedbe in modeli
  • možnost prilagoditve vašim potrebam
  • energetsko varčne rešitve

Kakšen sistem za odsesovanje kupiti?

Za odstranjevanje in čiščenje suhega prahu se uporabljajo različni odsesovalni sistemi glede na to, kako veliko je onesnaženje in kako droben je prah. Slednji nastaja pri rezanju, brušenju, varjenju in drugih podobnih postopkih. Pomembno je, da izberete sistem s kakovostnim filtrom, ki ga lahko po potrebi zamenjate ali nadgradite. Pozorni bodite tudi na to, da ima sistem varnostni ventil ter ventilator v protihrupnem ohišju. Za več informacij in pomoč pri izbiri sistema za odsesovanje pa poglejte na Sqs.si – z veseljem vam bodo pomagali pri iskanju najboljše rešitve za odsesovanje suhega prahu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *