Zakaj morate biti dopolnilno zavarovani?

Zdravstveno zavarovanje je zelo pomembno, saj brez njega ne morete brezplačno uporabljati zdravstvenih storitev tako v Sloveniji kot tudi v tujini. Poleg obveznega zdravstvenega zavarovanja, ki ga zaposlenim plačuje delodajalec, pa morate imeti urejeno tudi dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Znesek takšnega zavarovanje ni visoko, krije pa vam tiste stroške zdravstvenih storitev, ki bi jih morali v primeru, da dodatnega zavarovanja ne bi imeli sklenjenega, doplačati.

Doplačila za zdravstvene storitve so lahko tudi zelo visoka, sploh ko gre za kakšna redkejša zdravila, posebne fizioterapije in ortopedske pripomočke, operacije ali zdravljenje v tujini, obvezno zdravstveno zavarovanje pa zdravljenja ne krije v celoti, zato je nujno imeti sklenjeno tudi dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Izjema velja le za otroke in vsi, ki se še šolajo in so mlajši od 26 let, saj pri njih obvezno zavarovanje krije prav vse storitve, prav tako pa so lahko nekatere osebe zakonsko oproščene plačevanja doplačila za zdravstvene storitve oziroma jim ni treba plačevati premije za dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

Pri starosti 26 let oziroma ko se oseba neha šolati je čas za sklenitev dodatnega zavarovanja pri eni od zavarovalnih družb. Te navadno pošljejo svoje ponudbe, ki so za nove zavarovance še posebno ugodne, saj zavarovanje lahko sklenete s popustom oziroma vam prvo mesečno premijo, ki ni visoka, podarijo celo brezplačno. Zavarovanje sklenete do preklica, kar pomeni, da boste dopolnilno zavarovani, dokler boste redno plačevali premije oziroma dokler zavarovanja iz takšnih ali drugačnih razlogov ne prekličete.

Poskrbite za svoje zdravje še danes in sklenite dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Odločite se lahko za enostavno plačevanje preko trajnika, lahko pa vam izbrana zavarovalniška družba vsak mesec pošlje položnico, ki je ne smete pozabiti plačati. Če položnice namreč ne boste plačali, dodatnega zavarovanja ne boste imeli urejenega, kar pomeni, da boste morali zdravstvene storitve doplačati. Zato je nujno, da dopolnilno zdravstveno zavarovanje plačujete redno in vestno ter na to nikakor in nikoli ne pozabite, saj gre za vaše zdravje, ki je najpomembnejša stvar v življenju. Zato je plačevanje preko trajnika zagotovo boljša rešitev, saj tako ne boste mogli pozabiti na plačilo.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *