Kaj je EPE folija?

Vas zanima, kaj je EPE folija in kako se uporablja? Gre za lahek in penast material, ki ima odlične lastnosti, zaradi česar se pogosto uporablja za pakiranje in embaliranje izdelkov. Nekateri jo imenujejo tudi penasta folija, saj je narejena iz penjenega polietilena in ima penasto strukturo. Z njo torej lahko učinkovito zaščitimo različne izdelke, kot so recimo izdelki iz stekla, keramike ali drugih občutljivih materialov. Več o njej si lahko preberete v spodnjem članku ali na spletnem naslovu Intercommerce.si, kjer lahko dobite vse za pakiranje!

Preprečite poškodbe izdelkov!

Če recimo izdelujete ali prodajate izdelke iz stekla, potem jih morate pri transportu ali skladiščenju nujno ustrezno zavarovati, da se ne razbijejo. Enako velja recimo za pošiljanje po pošti. Prav v ta namen pa se odlično obnese polietilenska oziroma EPE folija, saj zaradi svoje penaste strukture ne nudi le odlične zaščite, ampak je hkrati tudi zelo lahka, zaradi česar se teža celotnega paketa ne poveča preveč, četudi izdelek dodatno zaščitimo s folijo.

Prav tako se uporablja za druge občutljive izdelke, pri čemer v zadnjem času prednjači predvsem elektronika. Če ste recimo preko spleta že kdaj naročili nov pametni telefon, tablico ali kakšno drugo podobno napravo, je bila skoraj zagotovo zavita v polietilensko folijo, da se ne bi med dostavo poškodovala. Velikokrat so v ta namen uporabljeni tudi tako imenovani formati, rokavi ali vrečke, ki so izdelane iz takšne folije, saj je tako pakiranje še enostavnejše, poleg tega pa je manj možnosti, da bi izdelek med transportom zdrsnil iz zaščitne embalažne folije.

Na voljo so različne dimenzije

EPE folija je na voljo v različnih dimenzijah in debelinah. Večja ko je debelina, boljša bo zaščita, seveda pa ni potrebe, da vedno uporabite najdebelejšo folijo, kar jih obstaja, ampak je treba pri vsakem izdelku poiskati kompromis med preprečevanjem poškodb in stroški pakiranja. Pri tem je pomembno tudi, da izberete take dimenzije, da je izdelek v celoti ovit oziroma prekrit, saj bo le tako tudi ustrezno zaščiten.