Kako poiskati “najboljše” letalske karte?

Letalski prevoz velja za najbolj varnega, pri daljših poteh za najhitrejšega, prav tako pa je lahko tudi najbolj poceni. Da bi našli letalske karte (https://www.odklop.com/letalske-karte ), ki so za naše potrebe najboljše, pa je pri izbiri potrebno razmišljati tudi o tem, kakšne so naše možnosti za potovanje ter kakšne so naše zahteve.

Letalske karte po vašem okusu

1. Vam je najbolj pomembno, da so letalske karte poceni? Potem preverite tako ponudbo pri nizko cenovnih kot pri klasičnih prevoznikih. Pri nizko cenovnih na splošno velja, da zgodnejši nakup pomeni nižjo ceno, pri klasičnih pa so pogosto na voljo razne promocijske akcije ali ponudba v zadnjem hipu, ki vas tudi stane manj. Ne pozabite, da boste ugodno ponudbo težko našli takrat, ko je za letalske karte največ povpraševanja, na primer v času božičnih in novoletnih praznikov, zato je treba imeti vedno nekaj “rezerve” glede odhoda in vrnitve. Včasih lahko že s tem, da potovanje prestavimo za dva ali tri dni, precej prihranimo.

2. Vam je pomembna hitrost potovanja? Potem boste za letalske karte težko dobili tudi najboljšo ceno. Pri prestopanjih in povezavah, kjer je čakalnega časa malo, bo izbira namreč skopa, če ste pripravljeni na letališču na naslednji let čakati tudi deset ur, pa se lahko že najde tudi ugodnejša rešitev. Seveda pa vsi vemo, da zlasti pri poslovnih letih, letih z majhnimi otroci in podobno to ni najboljša izbira.

3. Zahtevate udobje? Kadar je let kratek in traja do nekaj ur, se na udobje ne gre preveč ozirati. Če bo celotna pot daljša, pa je bolje izbrati letalske karte za ponudnika, ki bo za vas dobro poskrbel. Na letalu si boste želeli dobrega obroka, na letališču možnost uporabe posebne sobe za sprostitev med čakanjem, pri vkrcanju boste želeli med prvimi do svojega sedeža …

Kakšne so “najboljše” letalske karte, je torej odvisno od osebnih želja in tega, kaj si lažje privoščite – višje plačilo in hitrost ter udobje, ali nekaj manj “luksuza” za manj denarja, saj se vam nenazadnje nikamor ne mudi in niste zahtevni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *