Koencim q 10

Vsaka naša živa celica v telesu je zgrajena tudi iz koencim q 10 (www.bioforma.si/koencim-q-10), zaradi česar je ta tako pomemben za naše telo in celotno zdravje. Pomanjkanje tega se močno pokaže pri zdravju in drugih zdravstvenih pomanjkljivosti. Žal pa je tako, da se z leti izgublja in hkrati ga tudi športniki porabijo veliko več. Kar pomeni, da bi športniki in starejši morali nujno nadomestiti ta manjko, s prehranskim dopolnilom, ki je odlična priložnost za enostaven, hiter in učinkovit vnos koencima q 10.

Hkrati je tudi odlična pomoč posameznikom in posameznicam, ki so psihično obremenjeni. Kar bi lahko rekli, da smo na nek način danes vsi. Veliko ljudi ga uporablja preventivno, kar je seveda najboljša izbira, saj s pomočjo tega lahko onemogočimo, preprečimo ali omejimo razna zdravstvena stanja, ki so vse prej kot prijetna. In glede na to, da nam je danes na voljo v tako preprosti obliki za uživanje, je skrajni čas, da za zdravje poskrbimo takoj. Ko je pozno, je običajno resnično preprozno preprečiti, ampak je potrebno potem še samo zdraviti.

Kar nekaj je hrane, ki vsebuje koencim q 10 in lahko večino tega užijemo že s hrano. Pa vendar, zgolj s hrano je težko zagotoviti pravšenj vnos oziroma količino, kajti za primeren vnos bi morali užiti ogromno te. Zato so običajno prehranska dopolnila odličen način, da nadoknadimo manjko. Kar pa ne pomeni, da so nadomestilo za primerno in uravnoteženo prehrano ampak so prav dopolnilo k takšni prehrani.

Vsak od nas je odgovoren v celoti za svoje zdravje. Na določene stvari lahko vplivamo, na nekatere pa žal ne moremo. Zato je pomembno, da se odločimo telesu pomagati po najboljših močeh oziroma mu omogočiti snovi, katere potrebuje za vsakdanje opravljanje funkcij. Na stanja, na katera pa žal nimamo vpliva, pa seveda jih zdraviti. In s koencimom q 10 lahko enostavno vplivamo na več organov telesa, seveda pozitivno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *