Pedikura za urejena stopala

Poleti je najbolj udobno nositi odprte čevlje, sandale in natikače, v katerih pa svetu pokažemo tudi naša stopala. Enako velja ob obisku plaže, bazena ali savne, zato je pomembno, da pred tem poskrbimo za urejena stopala. Pravzaprav pa bi morala biti urejena stopala nekaj, za kar skrbimo vsak dan, celo leto. Pedikura je torej nekaj, za kar je vedno pravi čas. Prav tako pa lahko z njo preprečite različne težave s stopali oziroma v primeru, da do teh pride, te uspešno ublažite oziroma razrešite.

Estetska pedikura za lepša stopala

Če si želite bolj urejenih in lepših stopal, potem lahko veliko za njihovo nego naredite že sami doma. Pomembno je, da redno odstranjujete trdo kožo ter uporabljate različne kreme za stopala, ki preprečuje njen nastanek in kožo na stopalih ohranja mehko. Najbolje je za to poskrbeti kar po vsakem tuširanju oziroma vsaj občasno, lahko pa si kdaj pa kdaj naredite tudi posebno kopel za stopala, ki pomaga tudi proti utrujenosti nog ter poskrbi za prijetno sproščanje. Prav tako je redno treba skrbeti za nohte na nogah, kar vključuje tudi izbiro primerne obutve.

Za to, da bodo vaša stopala res lepa in urejena ter dobro pripravljena na sandale ali natikače, pa bo najbolje poskrbela estetska pedikura v kozmetičnem salonu. Tam vam bodo ostranili vso trdo oziroma poroženelo kožo, pa tudi otiščance in kurja očesa, poleg tega pa taka nega stopal v kozmetičnem salonu lahko vključuje tudi masažo nog ter oblikovanje in lakiranje nohtov. Tako bodo vaša stopala kar zažarela, vi pa boste odlično pripravljeni na poletje ali kakšen slovesen dogodek, kot je recimo poroka, maturantski ples ali kaj podobnega.

Zahtevnejša nega oziroma oskrba stopal

Pedikura pa se ne uporablja le takrat, ko želimo polepšati svoja stopala, ampak tudi v primerih, ko imamo kakšne težave z njimi in jih želimo ublažiti oziroma razrešiti. Takšne težave so lahko na primer:

– globoke razpoke na peti in drugih delih stopala,

– večji ali težje dostopni otiščanci oziroma žulji,

– globlja kurja očesa,

– vraščeni nohti ipd.