Puloverji in naš stil

Danes poznamo puloverje s kapuco v mnogih različnih oblikah, barvah in velikostih. So eno izmed najbolj priljubljenih oblačil med mladimi ljudmi in to z dobrim razlogom. V mrzlih dneh nas grejejo doma, kot tudi v šoli ali službi. Ta trend je primoral veliko znanih podjetij, ki se ukvarjajo z oblačili, da začnejo izdelovati svoje puloverje s kapuco. Tako imamo danes skoraj neskončno izbiro teh oblačil, ki jih lahko kupimo v vseh trgovskih centrih po svetu. Poglejmo si nekaj vrst puloverjev in kapuc ter kje so primerni za nošnjo.

Različne vrste puloverjev

Kot prej omenjeno, poznamo veliko različnih vrst puloverjev. Poglejmo si najbolj znane izmed njih:

  • Klasičeni puloverji s kapuco

Verjetno najbolj popularni izmed vseh, saj jih samo preprosto vržemo nase in že smo pripravljeni na pot.

  • Puloverji z zadrgo

Taki puloverji so primerni, če smo bolj suhe postave, saj je primeren za oblačenje v slojih.

  • Puloverji s pol-zadrgo

Taka vrsta je morda še dokaj neznana in nam omogoča, da zapnemo pulover od vratu navzdol do sredine trupa. Narejen je, da se ga malo lažje obleče kot klasični stil in nam tudi omogoča, da ga malenkost odpnemo za boljše zračenje.

  • Bolj športen videz

Puloverji s kapuco nam skoraj vedno dajejo bolj športen videz. So tudi primerni za bolj mrzle sezone, saj lahko pod njimi nosimo več kosov oblačil, ki nas grejejo. Veliko športnikov jih uporablja, da se hitreje ogrejejo med telovadbo. Največja prednost takega oblačila je, da ga hitro oblečemo in odstranimo. Obenem nam nudi tudi zaščito pred mrazom in je zelo prijazen koži.

Nič ni narobe, če si omislimo pulover, ki ga bomo nosili s seboj na športne aktivnosti. Lahko nas hitreje ogreje med vadbo in nam ohranje telesno temperature po fizični aktivnosti. V vsakem primeru bomo izgledali odlično.

Kombinirajmo sloje oblačenja

V mrzlem vremenu lahko nosimo pulover s kapuco in jakno. Ker je zelo prilagodljivo oblačilo, nam omogoča, da jakno brez težav nosimo čez njega. Tako bomo imeli dodatno zaščito pred mrazom in obenem unikaten videz. Tukaj je vseeno kateri stil uporabljamo, saj je namen, da si hitro naredimo kombinacijo oblačil s katerimi se bomo lahko v mrzlem vremenu sprehajali okoli.

Pulover – pomemben kos garderobe

Puloverji s kapuco so preprosta in velikokrat podcenjena oblačila, ki bi jih moral vsak imeti v svoji garderobi. Je kos oblačila, ki ga lahko nosimo z mnogimi različnimi kosi oblačil ter je uporaben v vseh sezonah. Med poletjem si omislimo bolj tenke materiale medtem, ko med zimo pa bolj debele. Tako bomo vedno pripravljeni na vsako vreme in aktivnost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *